مزوتراپی مو چیست؟ راه عالی برای کاهش ریزش مو ❤️

فهرست محتوا نمایش

یکی از روش‌های درمانی نسبتا جدید ریزش مو، مزوتراپی مو (mesotherapy) یا نام‌های دیگر آن مزوپلاستی (Mesoplasty) و مزوهِیر(Mesohair) است. آلوپسی یا ریزش مو از شایع‌ترین مشکلات پوست و مو است. عدم رعایت تغذیه مناسب، مصرف برخی داروها، استفاده از مواد شوینده نامرغوب، بعضی از بیماری‌ها و اختلالات، مسائل ژنتیکی و موارد دیگر، از جمله دلایلی هستند که باعث ریزش مو می‌شوند.

همان‌طور که علل متفاوت است، درمان نیز متنوع است. گاهی با درمان‌های موضعی و تجویز رژیم غذایی مناسب مشکل رفع می‌شود. ولی گاهی نیاز است به سراغ روش‌های دیگر رویم؛ چون درمان مرتبط با علت ریزش است. در ادامه موضوع را بازتر می‌کنیم و به معرفی روش درمانی مزوتراپی مو (مزوی مو) می‌پردازیم.

تاریخچه‌ی مزوتراپی مو (مزوی مو)

حال که مهم‌ترین دلایل ریزش مو را بیان کردیم، به موضوع اصلی، یعنی مزوتراپی مو می‌پردازیم. تاریخچه این روش به پزشکان فرانسوی برمی‌گردد. آمبروز پاره، پزشک دربار فرانسه در قرن 12 میلادی، در متون خود به روشی اشاره می‌کند که در آن با سوزن زدن به محل طاسی و مالیدن عصاره‌های گیاهی به آن، ریزش مو ناشی از تغذیه نادرست را درمان‌پذیر می‌کند. به طور مشخص‌تر، مزوتراپی به پزشک فرانسوی دیگری به نام میشل پیستور برمی‌گردد. پیستور در سال 1952 درحالی که روی معالجه بیمار مبتلا به آسم کار می‌کرد به نتایجی غیر منتظره دست یافت. بیمار ناشنوا توانسته ‌بود بعد از مدت‌ها بشنود. پزشک که از طریق تزریق پروکائین به این نتیجه رسیده بود، تحقیقات خودش را ادامه داد و در سال 1976 نام روش درمانی خود را مزوتراپی گذاشت. این روش توجه پزشکان زیادی را به خود جلب کرد و گسترش یافت.

کلمه مزوتراپی از دو بخش مزو (MESO) به معنی میانی و تراپی به معنی درمان تشکیل شده‌است. مزو به سلول‌های بنیادی دوران جنینی اشاره دارد. تمام بافت‌ها از لایه‌های درم، مزودرم و اکتودرمی دوران جنینی حاصل می‌شوند. پوست از لایه‌ی مزودرمی به وجود آمده‌است.

پوست از سه لایه‌ی اپی‌درم (سطح بیرونی پوست)، درم (لایه‌ی میانی پوست) و هیپودرم (زیر پوست) تشکیل شده‌است. هدف درمان، لایه‌ی میانی پوست است. فولیکول و پیاز مو، رشته‌های الاستین و رشته‌های کلاژن در این لایه قرار دارند.

انواع مواد مورد استفاده در مزوتراپی

مواد مورد استفاده در مزوی مو

به مواد مورد استفاده در مزوتراپی کوکتل یا کاکتیل (cocktail) می‌گویند و ترکیبی از داروهای مغذی و ضد ریزش مو، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند. ترکیب این مواد متناسب با نیاز متقاضی است. کوکتل به طور دقیق‌تر شامل:

مواد دارویی

  • داروهای موجود در کوکتل‌ها شامل:
  • داروهای هورمونی: این داروها اثر هورمون‌های جنسی را با مهار گیرنده‌های آنها کاهش می‌دهند؛ مثل سیپروترون استات و فیناستراید.
  • داروهای اتساع دهنده‌ی عروق: این داروها باعث بهبود خونرسانی ناحیه درمانی می‌شوند؛ مانند بوفلومدیل، پنتوک‌سیفیلین و میانوکسیدیل.
  • داروهای مغذی: موی ما در ساختار خود دارای سیلیکون است و این ماده در این داروها وجود دارد.
  • داروهای بی‌حسی موضعی: این داروها شامل پروکائین و لیدوکائین می‌شوند و خاصیت بی‌حسی و ضد التهابی دارند.
  • کلسی‌تونین: این هورمون ترشحی بدن در بهبود خونرسانی و غذارسانی به بافت پوست و فولیکول‌ها نقش دارد.

ویتامین‌ها

  • ویتامین A: کلاژن سازی را افزایش می‌دهد و رسیدن مواد به پوست را تسهیل می‌کند.
  • ویتامین B5: این ویتامین با افزایش تقسیم سلولی در بهبود بافت پوست نقش دارد.
  • ویتامین C: این ویتامین آنتی‌اکسیدانی با خاصیت کلاژن ‌سازی است.
  • ویتامین H (بیوتین): ای ویتامین با تاثیر بر غدد سباسه (چربی) در تنظیم ترشح چربی پوست نقش دارد.

مواد معدنی

این مواد شامل منیزیم، فسفر، سلنیوم، روی (زینک) و مس می‌باشد.

آمینواسیدها

آمینواسیدها واحدهای سازنده‌ی پروتئین‌ها هستند. پروتئین کراتین که موجب ضخیم و مقاوم شدن ریشه و ساقه‌ی مو می‌شود، در کوکتل مزوتراپی وجود دارد.

هیالورونیک اسید

این ترکیب طبیعی به جذب آب در لایه‌ی میانی پوست کمک می‌کند و باعث جوان‌سازی پوست می‌شود.

آنزیم‌ها

آنزیم‌های کلاژناز و هیالورونیداز موجب تولید کلاژن و هیالورونیک اسید می‌شوند و به کشسانی و جوانی پوست کمک می‌کنند.

مزوتراپی موی سر چگونه انجام می‌شود؟

نحوه تزریق مزوتراپی مو: این روش، از درمان‌های تزریقی به شمار می‌آید و حداقل تهاجم را دارد. مواد مختلف تقویتی به وسیله سرنگ به درون پوست وارد شده و با تحریک رشد موها موجب توقف ریزش مو می‌شود. تزریق در سه مدل انجام می‌شود. در یک روش، از سوزن‌های مزوتراپی که مثل سوزن انسولین بسیار باریک و نازک هستند استفاده می‌کنند. در روش دیگر، مزونیدلینگ و مزوتراپی همزمان اجرا می‌شوند. در مزونیدلینگ، سوزن‌های بسیار ریز به سطح پوست ضربه می‌زنند. پوست رگ‌های خونی جدیدی را تشکیل می‌دهد و با افزایش فرآیندهای ترمیمی و کلاژن‌ سازی، جذب کوکتل‌ها هم بیشتر می‌شود. و روش آخر، استفاده از دستگاه مزوگان است. تزریق به وسیله‌ی این دستگاه، سریع انجام می‌شود؛ در نتیجه درد کم‌تری دارد. در تمامی این روش‌ها بی‌حس‌کننده‌های موضعی برای کاهش پاسخ سیستم عصبی-حسی و درد به کار برده می‌شوند.
البته تزریق زیرجلدی تنها راه بهره‌مندی از کوکتل‌های مزوتراپی نیست و می‌توان از آنها به صورت موضعی نیز استفاده کرد. ولی در این صورت تاثیرگذاری کم‌تری دارند.

تاثیر مزوتراپی مو یا مزوی مو

مزوتراپی مو (مزوی مو) از دو طریق تاثیر گذار است:
1. آسیب‌های ظریفی که به وسیله‌ی سوزن در پوست ایجاد می‌شود، سبب فعال شدن فرآیندهای ترمیمی می‌شوند. فاکتورهای رشد افزایش پیدا می‌کنند و سلول‌های بنیادی در نواحی آسیب‌دیده مستقر می‌شوند.
2. کوکتل‌ها که حاوی تمام مواد مورد نیاز سلامت و رشد مو هستند، موهای آسیب‌دیده یا از دست‌رفته را احیا می‌کنند.

در ادامه به بررسی بیشتر اثر مزوتراپی بر انواع آلوپسی می‌پردازیم.

مزوی موی سر برای درمان آلوپسی آندروژنتیک

تمام ابعاد این مشکل هنوز شناخته‌شده نیست. درمان اولیه تجویز میانوکسیدیل و مواد تقویت‌کننده مو است. به بانوان در صورت نیاز، قرص‌های تنظیم‌کننده هورمون هم تجویز می‌شود. اگر میانوکسیدیل کارساز نبود، داروی خوراکی فیناستراید را پیشنهاد می‌کنند. در صورت عدم پاسخ به سراغ درمان‌هایی مانند روش PRP، ویتامین‌ها، نور درمانی، مزونیدلینگ و مزوتراپی می‌روند. مزوتراپی از طریق در دسترس قرار دادن مستقیم مواد ضروری، به نیاز مو جواب می‌دهد و از این جهت دارای اهمیت است. البته کاشت مو نیز انجام می‌شود و اگر با مزوتراپی همراه
شود، تاثیرگذارتر است.

مزوی موی سر برای درمان ریزش موی هورمونی

این نوع از ریزش مو در دوران یائسگی و بارداری و سندرم تخمدان پلی کیستیک بیشتر دیده ‌می‌شود و به دلیل تغییرات هورمونی (کاهش استروژن و پروژسترون و یا افزایش تستسترون) رخ می‌دهد.
روش‌های درمان ریزش مو هورمونی به طور کلی شامل داروهای تنظیم کننده هورمون، پی ‌آر پی، لیزرتراپی، کاشت مو و مزوتراپی است. کوکتل مزوتراپی به دلیل داشتن داروهای هورمونی و مواد تقویتی، به احیای مو کمک زیادی می‌کند.

مزوتراپی مو (مزوی مو) برای سایر انواع ریزش مو

این روش برای انواع دیگری از ریزش مو هم مفید واقع می‌شود؛ مانند ریزش ناشی از استرس، افسردگی، رژیم غذایی نامناسب و غیره. در این موارد هم، مزوتراپی با ایجاد زمینه‌ی احیای مو به رفع مشکل کمک می کند.

مزوتراپی (مزوی مو) مو برای چه افرادی مناسب است؟

مزوی مو برای چه کسانی مناسب است ؟

این روش علاوه بر اینکه در درمان انواع ریزش مو کاربرد دارد، در بهبود مشکلات ساقه‌ی مو، درمان سلولیت، درمان چربی پلک و لیپوم (غدد چربی) ورفع لکه و جای زخم موثر است و به افراد پیشنهاد می‌شود.

مزوی مو برای چه افرادی توصیه نمی شود

اگر شما جز افراد زیر هستید نمی‌توانید از مزوتراپی مو یا مزوی مو استفاده کنید.

1. خانم‌های باردار
2. افراد مبتلا به ایدز، هموفیلی، هپاتیت و غیره
3. مبتلایان به بیماری‌های زمینه‌ای (مثل سفلیس) و دیابت کنترل نشده
4. خانم‌های بالای 60 سال و آقایان بالای 40 سال
5. افرادی که آلوپسی آندروژنی شدید دارند
6. کسانی که به مواد خاص آلرژی دارند
7. افرادی که دلیل ریزش موی آن‌ها مصرف داروهای‌ خاص مثل داروهای ضد سرطان است می‌توانند پس از اتمام درمان اقدام کنند.
8. کسانی که داروهای ضد انعقادی مصرف می‌کنند
9. افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی

مزایای مزوتراپی مو یا فواید مزوتراپی مو

فواید مزوتراپی مو :

1. درمان تزریقی و بدون جراحی با حداقل تهاجم و درد
2. بدون دوره‌ی ریکاوری یا نقاهت و بهبود سریع
3. هزینه‌ی مناسب
4. خطرات و عوارض جانبی بسیار کم

عوارض مزوتراپی مو یا مزوی مو

مزوتراپی مو حداقل عوارض را دارد و عموما شامل خارش، درد، قرمزی و کبودی محل تزریق است. مواردی مثل التهاب، حساسیت، زخم و عفونت نیز ممکن است رخ دهد. البته تمام موارد یاد شده نادر هستند.

چند جلسه مزوتراپی برای مو لازم است

مزوتراپی مو، درمانی پیوسته است و ممکن است چند ماه طول بکشد. تعداد جلسات به شرایط متقاضی بستگی دارد و به طور کلی 4 تا 8 جلسه است و می تواند تا 15 جلسه نیز ادامه یابد. جلسات اول با فاصله‌ی یک هفته‌ای برگزار می‌شوند و به ترتیب فواصل آن‌ها افزایش می‌یابد و به ماهی یک بار می‌رسد.

توصیه های قبل از مزوتراپی مو (مزوی مو)

مراقبت های قبل و بعد از مزوتراپی مو یا مزوی مو

1. چند روز قبل از مزوتراپی مو مصرف داروهای ضد التهابی مانند آسپرین، ایبوپروفن و ضد انعقاد خون را قطع کنید و اگر از این داروها استفاده می‌کنید به پزشک اطلاع دهید.
2. 24 ساعت قبل از درمان از مواد دارویی و آرایشی مو استفاده نکنید.
3. قبل از جلسه موهای خود را بشویید.

بعد از مزوتراپی مو چه باید کرد؟ مراقبت بعد از مزوتراپی مو

1. تا 24 ساعت بعد از مزوتراپی مو از مواد دارویی و آرایشی مو استفاده نکنید.
2. تا 24 ساعت داروهای ضد التهابی مثل آسپرین و ایبوپروفن و ویتامین E استفاده نکنید. البته استامینوفن موردی ندارد.
3. تا 48 ساعت بعد از جلسه ورزش نکنید.
4. از روز سومِ بعد از درمان می‌توانید حمام کنید ولی در هفته حمام شما نباید بیشتر از 15 دقیقه طول بکشد و از آب گرم استفاده شود.
5. در صورت مشاهده برامدگی در پوست به پزشک اطلاع دهید.

تفاوت مزوتراپی مو و کاشت مو

در کاشت مو‌، تارهای مو به قسمت‌های کم‌پشت یا دچار طاسی پیوند زده‌ می‌شوند. در حالی که در مزوتراپی مواد تقویتی تزریق می‌شود و پیوند مو انجام نمی‌شود. برای آلوپسی‌های ژنی و شدید کاشت مو جواب می‌دهد ولی می‌توان در کنارش از مزوتراپی هم استفاده کرد.

مزایای مزوتراپی بعد از کاشت مو

مزوتراپی با فراهم‌سازی فرایندهای ترمیمی و تحریک رشد موها، کاشت مو را بهبود می‌بخشد.

تفاوت مزوتراپی و پی آر پی

در روش PRP از متقاضی خون گرفته می‌شود. سپس پلاسمای آن غنی سازی شده و به عنوان ماده تزریقی به ناحیه مورد درمان، تزریق می‌شود. مدت زمان هر جلسه درمان پی آر پی از مزوتراپی بیشتر است. در مزوتراپی تزریق به لایه‌ی میانی انجام می‌شود ولی در پی آر پی به تمام لایه‌ها. هزینه مزوتراپی کم‌تر است.

میزان موفقیت درمان با مزوتراپی مو

درمان مزوتراپی موفقیت بالایی دارد؛ به جز در درمان طاسی و ریزش شدید مو و آلوپسی ژنی. گاهی برای اثرگذاری باید در کنار درمان‌های دیگر استفاده شود.

هزینه مزوتراپی مو یا قیمت مزوتراپی مو

هزینه‌ مزوتراپی مو متغیر است و به عواملی مثل شرایط متقاضی، تعداد جلسات، محلی که تزریق در آن انجام می‌شود و غیره بستگی دارد.

علل ریزش مو

علت ریزش مو + درمان آن با مزوتراپی مو

ریزش مو روزانه تا 100 عدد، طبیعی است و جای نگرانی ندارد؛ چرا که موهای از دست رفته جایگزین خواهندشد. زمانی موضوع نگران کننده است که موهای ریخته شده جایگزین نشوند یا تعدادشان بیشتر شود. در حالی که تعدادی از اشکال آن به تدریج رخ می‌دهد، انواع دیگری از ریزش مو ظهور ناگهانی دارند. دلایل زیادی موجب ریزش مو می‌شوند. به طور مثال:

فشار روانی، استرس و افسردگی

یکی از مضرات استرس بیش از حد، ریزش مو می‌باشد. روند این اتفاق ناگهانی است. یعنی به این صورت که فرد بعد از تحمل دوره‌ای استرس‌زا، حدودا 3 تا 4 ماه بعد، متوجه ریزش شدید مو می‌شود. تا زمانی که استرس ادامه دارد، ریزش هم پا بر جا است اما با کاهش آن بهبودی نیز حاصل می‌شود.
افسردگی نیز می‌تواند عاملی بر از دست دادن مو باشد. عدم رسیدگی به پوست و مو، رعایت نکردن رژیم غذایی سالم، بی‌رمقی و کاهش انرژی‌ و داروهای مصرفی در این بیماری، باعث افت کیفیت مو و ریزش آن می‌شوند.

افزایش سن

همان‌طور که بدن به سمت پیر شدن می‌رود، کم‌پشتی مو یا طاسی مشاهده می‌شود. همچنان تحقیقات در این خصوص ادامه دارد. اما یافته‌های به‌ دست‌ آمده تا کنون نشان می‌دهد که کاهش اسید فولیک (ویتامین B9) خون در ریزش مو سالمندان نقش دارد. می‌توان با رعایت رژیم غذایی مناسب از این مشکل در سالمندی جلوگیری کرد.

رژیم غذایی نامناسب

تغذیه به شدت مهم است. رژیم غذایی مناسب باید شامل تمام مواد مورد نیاز باشد؛ از ویتامین‌ها و مواد معدنی گرفته تا پروتئین‌ها، قندها و چربی‌ها. مو برای رشد سالم به ریز مغذی‌ها، ویتامین و پروتئین نیاز دارد. کمبود این مواد علاوه بر مشکلات ساقه مو موجب ریزش آن نیز می‌شود. همین‌طور مصرف بیش از حد ویتامین A نیز ریزش مو می‌آورد.

استفاده از مواد آرایشی و بهداشتی نامناسب

برخی از این لوازم می‌توانند حاوی مواد مضر شیمیایی باشند. حتی ماده میانوکسیدیل که برای درمان ریزش مو در بسیاری از این نوع شامپوها وجود دارد، خود باعث این مشکل می‌شود. پس به مواد تشکیل‌دهنده آن‌ها دقت کنید. و این را بدانید که همیشه گران‌تر، بهتر نیست. سازگاری این لوازم با مو و انتخاب آن‌ها متناسب با جنس موها بسیار مهم است.

مصرف برخی داروها

به بسیاری از داروهای مختلف می‌توان اشاره کرد؛ مانند: داروهای درمان سرطان، افسردگی، صرع، وسواس، بی‌خوابی، هپاتیت نوع C، روماتیسم، مالاریا، نقرس، داروهای ضد بارداری و ضد التهاب و موارد دیگر.

آلوپسی آره‌آتا (ریزش موی سکه‌ای)

آلوپسی آره‌آتا بیماری‌ای خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به فولیکول‌ مو حمله می‌کنند. موها در این بیماری به صورت دایره‌ای در اندازه‌های گوناگون و در قسمت‌های مختلف بدن می‌ریزند. حتی ممکن است کل بدن را شامل شود. ریزش مو در این بیماری ناگهانی است.

آلوپسی آندروژنی

آلوپسی آندروژنی ترکیبی از عوامل ژنتیکی و هورمونی است. در این نوع، ریزش مو با الگوی مردانه یا زنانه دیده می‌شود. در الگوی مردانه طاسی‌های منطقه‌ای مشاهده می‌شود و در الگوی زنانه کم‌پشتی و نازک شدن موها. جدا از بخش ژنتیکی که حاصل وراثتی است، بخش هورمونی به دلیل هورمون‌های تستوسترون و دی هیدروتستوسترون عامل این پیشامد است. این هورمون‌ها در هر دو جنسیت وجود دارند ولی در آقایان بیشتر هستند. در صورت افزایش غیر طبیعی این هورمون‌ها، ریزش موها رخ می‌دهد.

آنمی یا کم خونی ناشی از فقر آهن

هموگلوبین که عامل اکسیژن‌رسانی به سلول‌ها است، در سلامت فولیکول مو نیز نقش دارد. کمبود آهن موجب کمبود هموگلوبین شده و در این صورت اکسیژن‌رسانی به سلول‌ها دچار مشکل می‌شود. در این شرایط که سیستم گردش خون کارآمد عمل نمی‌کند، تحلیل رفتن فولیکول‌ها رخ می‌دهد. در نتیجه کیفیت مو و استقامتش کاهش می‌یابد و ممکن است ریزش اتفاق افتد.

بارداری

تاثیر عمده بارداری بر ریزش مو، بعد از زایمان است. تغییرات هورمونی علت آن می‌باشد و به شیردهی ارتباطی ندارد. این مشکل به طور طبیعی رفع شده و به خانم‌های باردار و مادران شیرده مصرف داروهای ضد ریزش مو توصیه نمی‌شود.

کم‌کاری تیروئید

کم‌کاری تیروئید یکی از مهم‌ترین دلایل ریزش مو است. این غده در تنظیم بسیاری از اعمال حیاتی از قبیل سوخت وساز بدن، ضربان قلب و غیره نقش دارد. با کم‌کار شدن تیروئید و کاهش هورمون‌های آن به خصوص TH، می‌توان انتظار اختلال در سلامت پوست و مو را داشت.

سوالات درباره مزوتراپی مو (مزوی مو)

بعد درمان با مزوتراپی می‌توان از رنگ مو استفاده کرد؟

بهتر است یک فاصله ده روزه دهید، بعد رنگ کنید.

در ترکیبات مواد تزریقی مزوتراپی، مواد هورمونی وجود دارد؟

خیر، وجود ندارد.

با مزوتراپی جلوی سفیدی موها را می توان گرفت؟

خیر به هیچ عنوان، سفیدی مو کاملا ژنتیکی است.

آیا مزوتراپی باعث صافی مو می شود؟

مزوتراپی برای درمان ریزش مو و ضخیم شدن تار موها است.

در هر نوبت مزوتراپی مو چند ویال دارو باید تزریق شود؟

بستگی به شرایط پوست هر فرد دارد و برندی که تزریق می‌شود.

5/5 - (10 امتیاز)
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *