از بین بردن موهای زائد، در همه افراد به خصوص در بانوان از اهمیت بسیاری برخوردار است و به عنوان یک دغدغه به حساب می آید؛ از آنجایی که یکی از بهترین و پر طرفدار ترین روشها برای از بین بردن موهای زائد، استفاده از لیزر است؛ تولید کننده ها در تلاش اند، انواع دستگاه های لیزر را با فناوری های متفاوت به بازار عرضه کنند.
یکی از تفاوت های دستگاه های لیزر موجود در بازار، تفاوت در نحوه انتقال طول موج به پوست فرد از طریق هندپیس دستگاه است. این انتقال به دو صورت رولی و شاتی وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند، هر چند اغلب دستگاه های موجود در بازار از نوع رولی هستند و تعدادی معدودی مانند دستگاه لیزر الکساندریت از نوع شاتی اند.
در این مطلب میخواهیم بررسی کنیم لیزر رولی بهتر است یا شاتی و تفاوت ها و مزایای آن را کنیم.
لیزر رولی بهتر است یا شاتی ؟
بهترین راه برای پاسخ به این سوال مهم که لیزر رولی بهتره یا شاتی بررسی مزایا و معایب هر کدام از این دستگاهها است.
مزایای لیزر رولی
- همپوشانی کامل پوست برای لیزر مو
طراحی هندپیس لیزر رولی به نحوی است که اپراتور لیزر می تواند آن را بدون محدودیت روی پوست حرکت دهد تا حذف موهای زائد توسط امواج لیزر شده از هندپیس لیزر رولی به طور کامل انجام گیرد چون نیازی به استفاده از ورقه های شات در لیزر رولی نمیباشد؛ همپوشانی کامل روی پوست ناحیه تحت درمان انجام می گیرد.
- نداشتن محدودیت رنگ پوست برای لیزر مو
دستگاه های لیزر رولی مانند دیود، امواج لیزر را در فرکانس های مختلف و با انرژی پایین ساطع می کنند. به همین علت استفاده از آنها در پوست هایی با رنگ تیره نیز مشکلی ایجاد نمی کند و عوارض جانبی آن برای افرادی با پوست تیره کمتر است.
مزایای لیزر شاتی
- امن بودن دستگاه لیزر مو
مهمترین مزیت لیزر شاتی ایمن بودن آن برای لیزر موهای زائد است. چون هندپیس دستگاه لیزر شاتی مانند کندلا الکساندرایت با پوست به طور مستقیم تماس برقرار نمیکند به سطح پوست هیچگونه آسیبی وارد نکرده و عوارض جانبی شدید مانند سوختگی بعد از لیزر موهای زائد با کندلا الکس مشاهده نمیشود.
- تعداد جلسات کمتر لیزر مو
تعداد شات ها در لیزر شاتی قابلیت تنظیم دارند و اپراتور می تواند با توجه به حجم مو و وسعت ناحیه تحت درمان، تعداد شات ها را در ثانیه بالا ببرد تا لیزر موهای زائد سریع تر انجام شود. معمولاً تعداد جلسات لیزر شاتی حداکثر ۶ جلسه می باشد. در صورتی که برای لیزر رولی ممکن است ۸ تا ۱۰ جلسه نیز طول بکشد.
- بازدهی بالاتر لیزر موهای زائد
نتایج تحقیقات مختلف نشان داده است که بازدهی لیزر موهای زائد در دستگاههای شاتی کندلا الکس بیش از ۸۵ درصد است و امکان رشد مجدد موها بعد از لیزر مو با دستگاه شاتی بسیار کمتر است. لیزر دیود که از نوع لیزر رولی می باشد علاوه بر این که عوارض جانبی بیشتری دارد کاهش دائمی موهای زائد بدن توسط آن کمتر از ۸۰ درصد می باشد.
- عوارض جانبی کمتر بعد از جلسات لیزر مو
انرژی لیزر شاتی را می توان توسط تنظیمات دستگاه به راحتی کنترل کرد و هندپیس دستگاه به نحوی طراحی شده که ایجاد سوختگی با لیزر شاتی بسیار کمتر است و کاربرد راحت تری دارد.
- درد کمتر حین لیزر موهای زائد
میزان درد و ناراحتی با استفاده از لیزرهای شاتی بسیار کمتر از لیزرهای رولی میباشد چون اپراتور لیزر هر ناحیه از بدن را با تعداد شات های مشخص لیزر می کند و در صورت عدم رضایت بیمار یا احساس درد و ناراحتی، تنظیمات آن را برای شات های بعدی تغییر میدهد.
درحال حاضر لیزر موهای زائد در کلینیک دکتر تفت فقط برای بانوان انجام می شود.
لیزر شاتی چیست؟
لیزر شاتی به دستگاه های لیزر موهای زائد گفته می شود که از برگه های مستطیل شکلی در ابعاد مختلف که شات نامیده می شوند؛ برای حذف موهای زائد هر ناحیه از بدن استفاده می کنند. در این نوع دستگاه ها، ورقه های شات روی نواحی مختلف بدن که باید تحت درمان با لیزر قرار بگیرند؛ به کار می روند و هندپیس دستگاه در فاصله مشخصی از ورقهای روی پوست قرار گرفته و پس از روشن شدن دستگاه توسط اپراتور، تعداد شات تعیین شده برای حذف موهای زائد آن ناحیه از بدن زده می شود. حجم و ضخامت مو های موجود در ناحیه تحت درمان، تعداد شات و در نتیجه تعداد ورقه های مورد استفاده و قدرت دستگاه را تعیین می کند.
لیزر رولی چیست؟
لیزر رولی به دستگاه های لیزری گفته می شود که امواج لیزر به طور مداوم از هندپیس دستگاه به بدن نفوذ میکند. به علت تماس بیش از حد و سریع این دستگاه به پوست بدن معمولاً از لیزر رولی در انواع شبه لیزر مانند سولاری (SOLARY)، آی پی ال (IPL)، آی 2 پی ال (I2PL)، ایلایت(Elight) و اس اچ آر (SHR) استفاده می شود. در این دستگاه لیزر با چندین طول موج مختلف به پوست بدن نفوذ می کند و به همین علت تمرکز آنها و شدت امواج نسبت به لیزر شاتی کمتر است و با وجود اینکه همپوشانی بهتری برای حذف موهای زائد دارند اما بازدهی آنها پایین تر است. هندپیس مخصوص دستگاه لیزر رولی به نحوی طراحی شده است که سری آن مستقیم روی پوست بدن قرار می گیرد و با حرکت چرخشی روی پوست جابجا شده و امواج لیزر را وارد پوست می کند.
تفاوت لیزر شاتی با رولی چیست؟
لیزر رولی با شاتی تفاوتهای منحصربهفردی با یکدیگر دارند. آگاهی نسبت به تفاوت این دو دستگاه میتواند کمک کند که کدام یک از لیزرها برای شما مناسب هستند. تفاوت لیزر رولی با شاتی شامل موارد زیر است:
هزینه لیزر
درگذشته برای تعیین هزینه لیزر موهای زائد تعداد شات در هر ناحیه از بدن را در نظر میگرفتند. در این صورت با بیشتر شدن حجم مو و افزایش تعداد شات، هزینه نیز بالاتر میرفت. در حال حاضر برای تعیین هزینه لیزر تعداد جلسات در نظر گرفته میشود. بهطورکلی تفاوت هزینه لیزر رولی با شاتی تنها در تعداد جلسات آنها است. تعداد جلسات لازم برای رفع مو های زائد با لیزر شاتی کمتر از لیزر رولی است اما هزینه هر جلسه درمان با لیزر شاتی به دلیل گران قیمت تر بودن دستگاه بیشتر میباشد و در مجموع هزینه لیزر با دستگاه شاتی بیشتر میشود.
عملکرد لیزر
لیزرهای شاتی با فلش لامپ کار میکنند و میزان عملکرد لامپ براساس تعداد شات و ثانیه از طریق سازنده دستگاه تعیین میشود،محدود است و لامپ دستگاه لیزر باید بعد از تعداد شاتهای مشخصی تعویض گردد تا بازدهی دستگاه حفظ شود. اگر لیزرهای رولی همانند تیتانیوم بهصورت مداوم و پشتسرهم اشعه لیزر را به پوست ساطع کند و اپراتور سری دستگاه را به طور منظم در نواحی مختلف پوست بچرخاند، نتایج تأثیرگذاری بهتری حاصل میشود.
ایمنی لیزر
هندپیس لیزر شاتی با فاصله تعیین شده از سطح پوست قرار میگیرد و اشعه را بر سطح پوست ساطع میکند. در واقع سر هندپیس هیچگونه برخوردی با سطح پوست ندارد. در این صورت برای رعایت فاصله مناسب با سطح پوست یک گاید فلزی روی هندپیس تعبیه شده است. لیزر رولی برخلاف شاتی باید با سطح پوست بهصورت کامل تماس داشته باشد تا اشعه لیزر به پوست نفوذ کند. بههمین دلیل اصلیترین تفاوت این دو دستگاه در ایمنی آنها است. لیزرهای شاتی بهدلیل عدم تماس مستقیم با سطح پوست، ایمنی بالاتری دارد و عوارض کمتری را برای بیمار ایجاد میکند.
سرعت لیزر
سریعترین دستگاه لیزر برای ازبینبردن موهای زائد، دستگاه شاتی محسوب میشود. این دستگاه امکان تنظیم ۵ شات در ثانیه با کمترین عوارض، بیشترین تأثیرگذاری در پوستهای روشن و تیره را فراهم میکند. در مقابل امواج لیزر از طریق دستگاههای رولی بهصورت مداوم و پشتسرهم به پوست انتقال داده میشود و اپراتور هندپیس دستگاه را روی پوست میچرخاند. با چرخش هندپیس دستگاه لیزر تمام نواحی بدن را پوششدهی میکند، اما بهدلیل عدم قدرت انرژی و شدت امواج دستگاههای لیزر، سرعت و بازدهی این دستگاهها بهویژه در نواحی وسیعی از بدن نظیر کمر یا پاها کاهش مییابد.
فرسودگی قطعات دستگاه لیزر
ازآنجاییکه عملکرد لیزر شاتی براساس تعداد شاتهای بهکاررفته در نظر گرفته میشود؛ بنابراین نیاز به تعویض لامپ دارد. در دستگاههای پیشرفته اگر تعداد شات به میزان مشخصی برسد، حتی دستگاه هیچگونه مشکلی نداشته باشد و تمام قطعات آن سالم باشند، از کار میافتد. در این صورت بهدلیل تعویض نکردن لامپ دستگاه بعد از اتمام تعداد شاتهای تعیین شده، امکان دارد برای فرد عوارض جانبی نظیر سوختگی بههمراه داشته باشد و بازدهی آن کاهش یابد. این ویژگی دستگاه لیزر شاتی، نشان از امنیت بالای آن بوده و قطعات دچار فرسودگی نشده است. همینطور میتوان گفت عوارض جانبی نظیر سوختگی در لیزرهای رولی بیشتر رؤیت میشود و در دستگاه شاتی میزان سوختگی به حداقل مقدار خود میرسد.
سوالات درباره لیزر رولی بهتر است یا لیزر شاتی
با چه روشی می توان تشخیص داد که لیزر رولی بهتر است یا شاتی؟
نظرسنجی و استفاده از تجربیات دیگران مهم ترین عاملی است که به شما نشان می دهد لیزر رولی بهتره یا شاتی.
با کدام لیزر، موهای زائد خود را از بین ببریم؟ لیزر رولی یا شاتی؟!
با توجه به نظرسنجی های انجام گرفته از افرادی که لیزر موهای زائد را با دستگاه لیزر رولی یا شاتی انجام دادهاند مشخص شده که عوارض جانبی بعد از لیزر موهای زائد با دستگاه شاتی کمتر از ۵ درصد از افراد به ایجاد تورم شدید، سوختگی یا التهاب ناشی از لیزر منجر شده است.
لیزر رولی هم نیاز است توسط افراد با تجربه انجام شود.
لیزر شاتی چیست؟
لیزر شاتی به دستگاه های لیزر موهای زائد گفته می شود که از برگه های مستطیل شکلی در ابعاد مختلف که شات نامیده می شوند؛ برای حذف موهای زائد هر ناحیه از بدن استفاده می کنند.
لیزر رولی چیست؟
لیزر رولی به دستگاه های لیزری گفته می شود که امواج لیزر به طور مداوم از هندپیس دستگاه لیزر به بدن نفوذ می کند. به علت تماس بیش از حد و سریع این دستگاه به پوست بدن معمولاً از لیزر رولی در انواع شبه لیزر مانند، سولاری (SOLARY)، آی پی ال (IPL)، آی 2 پی ال (I2PL)، ایلایت(Elight) و اس اچ آر (SHR) مورد استفاده قرار می گیرد.