مزایای برداشتن خال با دستگاه آر اف و لیزر

مزایای برداشتن خال:

خال ناحیه مورد نظر باید توسط پزشک متخصص بررسی، معاینه و آزمایش شود تا از ایجاد هرگونه مشکل احتمالی جلوگیری شود. خال شايع‌ترين و متداول‌ترين ضايعه‌ی پوستی می‌باشد. در واقع يک جور تومور پوستی است كه از سلول‌هايی به نام ملانوييت (سلول رنگ دانه‌ای) ساخته می‌شود. بوسیله لیزر درمانی می‌توان خال‌های کوچک‌تر که بافت غیرسرطانی دارند و برجسته نیستند را رفع کرد.

در این تکنیک از اشعه متمرکز نوری با انرژی بالا برای رفع کردن سلول‌های خال در پوست استفاده می‌شود. هر چند برای خال‌های بزرگ‌تر و برجسته‌تر از متد‌های برش و جراحی استفاده می‌شود اما برای خال‌های کوچکتر یا خال‌هایی که در نواحی حساس مثل صورت یا گوش هستند، از تکنیک لیزر استفاده می‌شود.
با کمک این روش همچنین می‌توان چندین خال متعدد را در یک جلسه درمانی از بین برد. در این مقاله قصد داریم تا شما را با مزایای برداشتن خال با دستگاه آر اف آشنا کنیم.

مزایای برداشتن خال با آر اف
مزایای برداشتن خال با آر اف

درمان موثر و مزایای برداشتن خال به روش آر اف

درمان موثر و مزایای برداشتن خال به روش آر اف عبارتند از:

  • موثر در از بین بردن خال‌های تکثیرشونده
  • سریع و راحت، بدون نیاز به گذراندن دوران نقاحت
  • نیاز نداشتن به مراقبت‌های پزشکی بر حسب محل خال و سایر فاکتورها
مزایای برداشتن خال با دستگاه آر اف و لیزر
مزایای برداشتن خال با دستگاه آر اف و لیزر

خال‌های پوستی برجسته رایج بوده و به خصوص در افرادی که رنگ پوست روشنی دارند. خال‌های پوستی می‌تواند زمینه‌ی ژنتیکی داشته باشد یا در اثر مواجهه با آفتاب ایجاد شود و امکان دارد چیزی‌ بیش‌تر از تجمع رنگدانه‌های پوستی باشند که در لایه‌های بالایی پوست تشکیل می‌شوند. بیشتر این رنگدانه‌های پوستی بدون خطر هستند اما بر حسب این که کجای پوست قرار گرفته‌ باشند، امکان دارد از نظر زیبایی‌شناسی خیلی مطلوب نباشند.

تکنیک حذف خال‌های گوشتی به وسیله‌ی آر اف به از بین بردن گوشت اضافی و تغییر رنگ پوست اشاره دارد که از نظر زیبایی‌شناسی نامطلوب هستند. برای نمونه‌برداری از خال‌های گوشتی که کمی مشکوک به نظر می‌رسند و امکان دارد چیزی بیش از یک خال باشند، از تکنیک بیوپسی پانچی، بیوپسی تراشیدنی، یا بیوپسی بُرشی بافت استفاده می‌شود.

هزینه برداشتن خال چقدر است؟ کلیک کنید.

مزایای برداشتن خال با استفاده از رادیوفرکانسی

مزایای برداشتن خال (benefits mole removal) با استفاده از رادیوفرکانسی عبارتند از:

  • ریسک پایین ایجاد اسکار
  • حداقل آسیب برای پوست اطراف ضایعه
  • عدم خونریزی
  • حداقل درد بعد از استفاده از بی‌حسی موضعی

برداشتن خال گوشتی با آر اف

از بین بردن خال گوشتی به روش رادیو فرکانسی یک روش تقریباً راحت و آسان است. تنها کاری که لازم می‌باشد این است که از بی‌حسی موضعی استفاده کنیم تا مطمئن شویم بیمار آسوده و بدون درد است. معمولاً پس از انجام این روش، اختلال خیلی کمی در فعالیت‌های روزانه‌ی شما ایجاد می‌شود.

کاربرد تکنیک برداشتن خال با آر اف

ضایعه‌هایی که با برداشت خال می‌توان درمان کرد عبارتند از توده‌های پوستی خوش‌خیم، زگیل، کراتوزیس سبورئیک، و دیگر ضایعه‌های روی سطح پوست.

صورت

از آن‌ جهت که این تکنیک هیچ اسکاری باقی نمی‌گذارد و دوره‌ی بهبودی کوتاهی هم دارد، به خصوص برای درمان توده‌ها و نقاط روی پوست صورت استفاده می‌شود.

زیر بغل/قفسه‌ی سینه/ گردن

مناطقی که بیشتر روی پوست آن‌ها توده‌ها و برآمدگی ایجاد می‌شود.

بازوها

رفع انواع مختلفی از ضایعات روی پوست.

مراقبت‌های پس از برداشتن خال

بعد از برداشتن خال با آر اف، روی محل درمان را با چسب یا بانداژ به مدت ۱ الی ۲ هفته می‌پوشانند تا با گذشت زمان فرآیند ترمیم و بهبود، از پوست ان ناحیه محافظت شود. بیماران همان روز می‌توانند استحمام کنند و به محل کار خود برگردند.
ناحیه‌ی تحت درمان بعد از آر اف به طور متوسط به مدت ۲ الی ۳ ماه با توجه به رنگ طبیعی پوست بیمار، قرمز می‌ماند. در افرادی که رنگ پوست روشن‌تری دارند این میزان صورتی‌شدن پوست بیش‌تر است و البته اسکار یا زخم ناشی از عمل کمتری به جا خواهد ماند.

مراقبت‌های پس از برداشتن خال
مراقبت‌های پس از برداشتن خال

مراقبت از محل زخم

پس از درمان برداشتن خال به روش رادیو فرکانسی ، یک زخم مسطح به جای خال می‌ماند که در طول ۱ الی ۲ هفته خشک می‌شود. پوسته‌ی این زخم پس از حدود ۱ هفته از پوست جدا می‌شود و می‌افتد و تا هنگامی که خود این پوست جدا نشده، باید بدانید که اصلاً نباید به آن دست بزنید یا آن را بکنید.

استعمال کرم ضد آفتاب

روزانه از کرم ضد آفتاب استفاده کنید تا از آسیب‌های بیش‌تر به پوست جلوگیری کنید. همینطور پیشنهاد می‌شود پس از درمان از یک سرم ترمیم‌کننده و التیام‌دهنده هم روی محل زخم استفاده کنید.
ناحیه‌ی تحت درمان نباید خشک شود، بلکه به منظور پیشگیری از ایجاد اسکار باید آن را مرطوب نگه داشت. برای این که بهترین نتیجه عایدتان شود، باید در طول مدت ریکاوری و بهبود، روی زخم را بسته نگه دارید.

از آرایش سنگین پرهیز کنید

تا جایی که می‌توانید از آرایش سنگین استفاده نکنید زیرا مواد آرایشی می‌توانند موجب ایجاد حساسیت در ناحیه شوند. مراقبت‌های بعد از درمان نسبتاً ساده می‌باشند. به مراجع توصیه می‌شود که از یک کرم به صورت روزانه برای ناحیه‌ی تحت درمان استفاده کند، بانداژ هم در روز اول باید حتماً روی زخم قرار داده شود و چند روز بعد فقط هنگام شب از بانداژ استفاده می‌شود.

عوارض برداشتن خال

پس از برداشتن خال با آر اف امکان دارد عوارضي ايجاد شود كه بسته به نوع و تکنیک برداشت متفاوت است؛ ولي بیشتر اوقات بعد از گذشت چند هفته بهبود مي‌يابد.

قرمزي محل خال

معمولاً پس از جراحي يا ليزر ايجاد مي‌شود و به مرور زمان از بين مي‌رود.

اسكار یا جای جوش

احتمال باقي ماندن اسكار پس از عمل خال، بستگي به مهارت پزشك و نوع ترميم پوست بيمار دارد. البته خال‌هاي بزرگتر امكان بيشتري براي ايجاد رد دارند و همینطور خال‌هايي كه روي نواحي برجسته‌ي گونه‌ها وجود دارند.
همچنين در خال‌هاي گردن، قفسه‌ی سينه و اندام احتمال ايجاد گوشت اضافي در محل برداشت خال وجود دارد. نتيجه‌ي برداشتن خال در نواحي مقعر صورت مانند بناگوش و خط خنده بسيار عالي می‌باشد و در خيلي موارد هيچ ردي به جا نمي‌گذارد.

تیره شدن جاي خال

در برخی پوست‌ها، به خصوص نوع تيره‌تر ممکن است جاي خال كمي تيره شود كه آن‌ هم طي چند هفته تا چند ماه رفع می‌شود.

کدام خال‌ها را می‌توان برداشت؟

به طور کلی هر خالی که دارای یک یا چند نمای غیرمعمول بوده مثل عدم تقارن ضایعه، نامنظم بودن حاشیه و یکنواخت بودن رنگ خال یا اگر اندازه آن بیش از ۷ میلی‌متر باشد باید برداشته شود. خال‌هایی که در سن بالا به رشد خود ادامه می‌دهند یا دچار تیرگی و تغییر شکل می‌شوند را نیز باید برداشت کرد.

قبلا بعضی از پزشکان پیشنهاد می‌کردند خال‌هایی که در معرض اصطکاک یا تحریک مداوم هستند (مانند خال‌هایی که در ناحیه ریش آقایان هستند یا در ناحیه کمربند یا آرنج قرار دارند) چون احتمال بدخیم شدن دارند باید برداشته شود که امروزه چنین اعتقادی وجود ندارد.
البته برخی خال‌ها بد منظره و ناخوشایند هستند و بیمار از لحاظ زیبایی یا به اصرار اطرافیان برای عمل جراحی خال صورت مراجعه می‌کند که برداشتن خال با آر اف در این موارد باید با دقت و رعایت اصول جراحی برای باقی نماندن یا به کم‌ترین حد رساندن خطر جوشگاه عمل انجام شود.

خال چیست؟

خال در حقیقت جمع شدن توده‌های سلول‌های پوستی در هر ناحیه از بدن است. بیشتر افراد خال را هر گونه دفرمیتی یا لکه تیره رنگ روی پوست می‌دانند. خال‌ها انواع مختلفی دارند و شایع‌ترین انواع آن عبارتند از: خال‌های مادرزادی، همانژیوم و کراتوز.

بیشتر خال‌های بدن تا سن ۲۰ سالگی نمایان می‌شوند اما داشتن خال در بین افراد میانسال بیشتر شایع می‌باشد. هر شخص در بدن خود بین ۳۰ الی ۴۰ خال دارد اما افرادی هستند که بیش از ۵۰۰ خال در نواحی مختلف بدن خود دارند. داشتن خال امری متداول است و بیشتر خال‌ها توده‌های خوش‌خیم هستند. اما اگر متوجه خالی در بدن خود شدید که شکل آن با بقیه خال‌ها تفاوت دارد، ضروری است هر چه سریع‌تر به یک متخصص پوست مراجعه نمایید.

پرسش و پاسخ در مورد مزایای برداشتن خال با آر اف

آیا بعد از برداشت خال دوباره رشد می کند؟

اگر بعد از خال برداری تعدادی از سلول ها باقی بماند امکان رشد مجدد خال وجود دارد، اما احتمال این اتفاق بسیار کم است. اگر می خواهید مطمئن شوید که خال شما دوباره رشد نمی کند، حتما از یک مرکز پوست و موی مطمعن برای این کار استفاده کنید. همچنین می تواند قبل از انجام این کار از پزشک خود برای انتخاب بهترین روش مشورت بگیرید.

آیا کرم های رفع خال موثر هستند؟

استفاده از کرم های رفع خال بسیار خطرناک هستند. هر روشی که بدون تشخیص پزشک انجام شود خطرناک است، زیرا شما نمی دانید با چه نوع خالی روبرو هستید. از این رو به هیچ عنوان سر خود و یا با حرف دوستان و آشنایان از کرمی استفاده نکنید.

امتیاز بدهید
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *